Võsu Primary School

Võsu Primary School

2019 / I prize / 100000 m2

Category: Public, Education

Our goal was to create a new modern building which honours old schoolhouse constructed in 1932. The new building is inspired by the traditional Estonian barn house, which is very characteristical for this area. The school got a new modern learning environment combined with local community house.

Team: Gert Guriev, Karin Harkmaa, Markus Kaasik, Kerstin Kivila, Mihkel Meriste, Hanna-Liisa Mõtus, Siim Tiisvelt, Ilmar Valdur, Pirko Võmma

 

There is a big hall which can hold up to 200 visitors to host concerts and is also a place where school events take place. The other side of the building accommodates kindergarten, which has a vast play forest under the trees.
Classrooms are located in the old reconstructed schoolhouse and are connected to the new part with its courtyard. The connecting courtyard transforms into the heart of the school and is used as a dining area.